free hit counter Ngjarjet - PSD

Marrëveshja që u nënshkrua dje, e ka edhe mbrapa edhe përpara Asociacionin. Është edhe në logjikën e Asociacionit. Trajtim i ndarë mbi targat ka parasysh kritere etnike e territoriale, kritere të Asociacionit. Targat e tilla janë ilegale, thotë Qeveria, por në të njëjtën kohë i njohim me marrëveshje. Do të mund të flitej për reciprocitet […]

Lexo më shumë

Partia Socialdemokrate, e përfaqësuar nga anëtarët e Kryesisë Driton Çaushi dhe Dren Kukaj ka ushtruar Kallëzim Penal ndaj ministrit të Shëndetësisë, Arben Vitia. Padia është dorëzuar në Prokurorinë Themelore në Prishtinë, në orën 13:00. Kemi dorëzuar të dhëna e prova sesi shkelja ligjore e datës 12 gusht ka lidhje të qartë kauzaliteti me pasojat fatale […]

Lexo më shumë

Kosova filloi vendosjen e tabelave provë ndaj shtetasve të Serbisë, siç po bënte prej kohësh Serbia ndaj nesh. Problemi i targave, letërnjoftimeve, fusnotës dhe të gjitha marrëveshjeve të pjesshme është mungesa e marrëveshjes politike me Serbinë. Secili veprim i Kosovës duhet të jetë i drejtuar kah ky qëllim. Veprimi me targat, sado korrekt që mund […]

Lexo më shumë

Këta biberona përçojnë mesazhin që fëmijët në kopshte janë të braktisur nga shteti, në kohën më të vështirë, dhe barra e përkujdesit i është lënë edhe më tepër grave. Mbyllja e çerdheve dhe shkollave është vendos sot për nesër. Vendimet e qeverisë janë instrumentalizuese sepse nuk e kanë synim mbrojtjen e shëndetit publik. Janë kontradiktore […]

Lexo më shumë

Dje në Shkup u nënshkrua një marrëveshje dhe dy memorandume. Shqipëria, Maqedonia dhe Serbia u pajtuan për rritjen e tregtisë përmes heqjes së barrierave, për lehtësim të çasjes në tregun e punës brenda tri vendeve, ndërkaq marrëveshje e tretë flet për ndihmën e ndërsjellë në raste katastrofash. Open Balkan është emri i ri nismës që […]

Lexo më shumë

Gjatë aksionit të sotëm për të shfaqur zhvatjen që pushteti i Kurtit po e bën ndaj qytetarëve, duke taksuar shtesë regjistrimin e makinës e duke krijuar monopol për një kompani, policia ndërhyri dhunshëm për ta ndërprerë aksionin duke arrestuar e lënduar brutalisht aktiviste e aktivistë të PSD-së. Policia, nën urdhërat e Kurtit, me përdorim brutal […]

Lexo më shumë