free hit counter Ngjarjet - PSD

Qeveria e Kosovës së fundi ka nisur një proces dialogu me Serbinë. Siç duket dialogu është vijim i procesit të ndërprerë nga koha e vendimit për Asociacionin e Komunave me Shumicë Serbe. Binarët e vjetër sjellin rezultatet e dëmshme të projekteve të vjetra. Kosova nuk ka kohë për procesin “pa paragjykim” të Lajçakut. Për Kosovën, […]

Lexo më shumë

Çfarë kohërash, çfarë ngjarjesh?! Sapo e kuptuam se Z-Mobile mund ta fitojë edhe një arbitrazh kundër ndërmarrjes më fitimprurëse publike, Telekomit, duke e çuar atë drejt falimentimit, pa një përgjijgje në padi nga institucionet publike. Asnjë fjalë! Dhe kur? Kur po qeverisnin “bijtë e popullit” kundër oligarkëve. Shihni si paska ndodhur, përgjigja në padi e […]

Lexo më shumë

Sapo u informuam se llogaritë bankare të Telekomit të Kosovës janë bllokuar nga përmbaruesi. Kjo për shkak të borxhit që arbitrazhi i ka faturuar Telekomit ndaj operatorit Z Mobile. Z-Mobile ishte kontraktuar për të shitur produktet e Vala-s, duke shfrytëzuar infrastrukturën e saj, ndërkohë që Vala kishte investuar dhe e kishte zhvilluar mjaft sektorin e […]

Lexo më shumë

Qeveria aktuale, njëjtë sikur e kaluara, po dështon në përballjen me COVID-19. Madje, për arsyen e njëjtë. Vendimet janë përgjigje ndaj opinionit publik, më parë sEsa projektim profesional-shkencor mbi luftimin e COVID-19. Presioni për hapje e gjeti të dorëzuar Ministrinë e Shëndetësisë.   Mundësia për hapje nuk erdhi sepse triumfuam mbi virusin, por sepse pas […]

Lexo më shumë

Vendimi që në veri të vendit, në Komunat me shumicë serbe, do të respektohen masat e Serbisë kundër pandemisë, është lajm shumë shqetësues por fatkeqësisht nuk është lajm i ri. Për më keq, ky lajm na erdhi nga pjesëtarë të qeverisë së Kosovës. Ende nuk pamë asnjë reagim institucional ndaj zv. kryeministrit Goran Rakiç i […]

Lexo më shumë

Pandemia Covid-19 është preokupimi kryesor në botë ç’prej paraqitjes së virusit, në dhjetor të vitit të kaluar. Kjo pandemi e gjen Kosovën me një sistem shumë të brishtë shëndetësor dhe ka shkaktuar një krizë e cila po thellohet , duke rrezikuar daljen e plotë nga kontrolli. Arsyet e gjendjes aktuale janë të shumta. Sistemi shëndetësor […]

Lexo më shumë