free hit counter Ngjarjet - PSD

Kryeministri Kurti sot paska zbuluar një marrëveshje sekrete midis Hashim Thaçit, atëherë kryeministër, dhe Sekretarit të NATO-s, Anders Fogh Rasmussen. Marrëveshja sanksionon operimin e Forcave të Sigurisë së Kosovës në veri të vendit. Sipas saj, FSK do të shkojë në këtë pjesë të territorit vetem pas koordinimit me KFOR-in. Nëse, letërkëmbimi Thaçi-Rasmussen e ka statusin […]

Lexo më shumë

Sot, Kryetari i Kamenicës, Qëndron Kastrati ka nënshkruar Memorandum Bashkëpunimi mbi riorganizimin e shkollave me Ministren e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, znj. Hykmete Bajrami. Ministria e ka kuptuar që fenomeni i migrimit ka ndryshuar përbërjen e popullsisë, duke afektuar kështu shkollat dhe mësimnxënien. Kjo dukuri është e përhapur gjithandej Kosovës, por interesat afatshkurtëra të […]

Lexo më shumë

Para disa ditësh kemi qenë dëshmitarë të një sulmi të paparë më herët. Ishte avokati Tomë Gashi, njeri i njohur, i veshur me pushtet material e simbolik që goditi një lypsar në qendër të Prishtinës. Lypsarët e qytetet janë të harruarit e të pavërejtshmit e përditshmërisë sonë. Të shfrytëzuar, të përjashtuar, tash edhe të shqelmuar. […]

Lexo më shumë

Partia Socialdemokrate ua uron të gjithë qytetarëve 12 vjetorin e pavarësisë së Republikës së Kosovës. Shpallja e pavarësisë mbetet momenti ku bashkohet përpjekja dhe sakrifica e njerëzve që nuk janë më, me kujtesën kolektive të shoqerisë nën okupimin e Shtetit Serb dhe nevojës për transformime shoqërore, ekonomike dhe kulturore. Aspirata për liri nuk është asnjëherë […]

Lexo më shumë

KEDS ka larguar nga puna sindikalistin Rashit Gashi. Pa asnjë shpjegim, pa lajmërim paraprak dhe në kundërshtim flagrant me Ligjin e Punës dhe Kontratën Kolektive, kjo kompani ka zgjedhur hakmarrjen ndaj aktivizmit sindikal. Kjo kompani është shembulli më i mirë i neoliberalizmit grabitqar në Kosovë. Rrjeti dhe shpërndarja e energjisë është një monopol natyror të […]

Lexo më shumë

Sot u nënshkrua marrëveshja për linjën hekurudhore dhe autostradës midis Kosovës dhe Serbisë. Njëjtë sikur ajo për linjën ajrore, edhe kjo marrëveshje po nënshkruhet në një errësirë të plotë informative. Krejt çfarë dimë është që për Kosovën nënshkroi Xhemë Veseli si Drejtor i Transportit Rrugor dhe Ramë Qupeva si Drejtor i Infrastrukturës Rrugore, kurse për […]

Lexo më shumë