free hit counter Ngjarjet - PSD

28 Nëntori është dita e mëvetësisë, ditë që simbolizon afirmimin e vetes, kundër pushtimit e përpjekjeve për asimilim. Flamuri i 28 Nëntorit ka luftuar perandori, fashizma e shovenizma. Është flamuri i vegjëlisë në luftën për mëvetësi e vetëvendosje, i partizanëve antifashistë, flamuri i UÇK-së. Nëse patjetër duhet të flasim me fjalorin e “krenarisë”, atëherë ajo […]

Lexo më shumë

Gjykata Speciale e ka në shënjestër luftën për liri. Aktakuzat e kanë bazë dyshimi vetë strukturën e UÇK-së. Ato fillojnë me drejtuesit politikë të Shtabit të Përgithshëm, Hashim Thaçi e Jakup Krasniqit, për të vazhduar me Kadri Veselin e Rexhep Selimin, anëtarë të shtabit. E dimë po ashtu se në proces janë komandantët e zonave, […]

Lexo më shumë

Skandali Dardafon po merr epilog. Para syve tanë xhirollogaritë e Telekomit të Kosovës po zbrazën drejt Dardafonit të Blerim Devollit. Kontrata e telekomit me z-mobile përbën grabitje të burimeve publike e shkatërrim të ndërmarrjes. Asnjë logjike të kontratës biznesore nuk e ka. Është thjesht transferim fondesh ku produktet e valës shiten nga z-mobile me çmime […]

Lexo më shumë

“Parja shkon te parja”- kjo është shprehja popullore për akumulimin e kapitalit. Ky fenomen që është njëkohësisht strukturë dhe sistem shpërfaqet edhe në kushte krizash. Ndërhyrjet e Qeverisë Hoti si përgjigje ndaj pandemisë mund të analizohen nga dy plane: si qasje, dhe si politika të cilave duhet t’u analizohet efekti në shoqëri. Që të dyja […]

Lexo më shumë

I dërguari i Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, po na dërgon porosi nga Beogradi. Asociacioni duhet bërë, madje për këtë punë duhet ndryshuar kushtetuta e vendit. Emisari Lajçak nuk e ka në plan përmirësimin e as zgjidhjen e problemit midis dy popujve. Ai e kërkon me ngulm formimin e Asociacionit, por kur vjen […]

Lexo më shumë

Nga përkufizimet më të mira për dashurinë është ai mbi përkushtimin ndaj tjetrit, përkushtim që nuk synon heqjen e dallimeve, por një perspektivë jete nëpërmes tyre, nga pikëpamja e dyshit. 12 tetori është dita e komunitet LGBTQI. PSD i përgjigjet thirrjes për solidaritet dhe bëhet pjesë e saj. Ky komunitet bën jetë të vështirë, pothuajse […]

Lexo më shumë