free hit counter Ngjarjet - PSD

Pesë kushtet e realizuara nga Partia Socialdemokrate për votimin e Ligjit për ndarjet buxhetore e vitit 2019 janë ndihmesë e madhe në disa drejtime për qytetarët e vendit, ka thënë sot deputetja Shqipe Pantina përmes një konference për media, në selinë qendrore në Prishtinë. Duke folur për shkarkimin e Rikallos, Pantina theksoi se ky ishte […]

Lexo më shumë

– Për herë të parë, Kosova bëhet me ligj për dialogun, që i jep frymë dhe rregull procesit për normalizimin e raporteve Kosovë – Serbi.  – Për herë të parë në Kosovë, Kuvendi i Republikës mbahet përgjegjës për procesin dhe rezultatin e dialogut.  – Për herë të parë në Kosovë, përmes referendumit, populli vendos për […]

Lexo më shumë

Nënkryetari i Partisë Socialdemokrate, Visar Ymeri dhe kryetari i Grupit Parlamentar, Dardan Sejdiu, kanë takuar sot përfaqësuesit e Sindikatës së Telekomit të Kosovës, kryetarin Lamih Balaj dhe anëtarët e Kryesisë, Shpëtim Zharku dhe Naim Haliti. Gjatë këtij takimi, sindikalistët shprehën shqetësimet e tyre për gjendjen e rëndë në Telekom, duke i numëruar si shkaktarë të […]

Lexo më shumë

Partia Socialdemokrate përshëndet ratifikimin e Marrëveshjes se Prespës nga Kuvendi i Republikës së Greqisë. Përmbyllja e konfliktit rreth tridhjetëvjeçar midis Athinës dhe Shkupit për çështjen e emrit të ish-Maqedonisë është mundësi tashmë reale për ndërtimin e fqinjësisë së mirë dhe për integrime euro-atlantike. Përmbyllja e këtij konflikti është jo vetëm fitore ndaj qarqeve neofashiste, por […]

Lexo më shumë

Bashkëkryesuesi i Delegacionit Shtetëror të Republikës së Kosovës për dialogun me Serbinë dhe kryetari i Partisës Socialdemokrate, Shpend Ahmeti ka deklaruar sot se Platforma shtetërore për dialogun me Serbinë do të jetë në përputhje me Kushtetutën e Republikës dhe se ajo ka për qëllim njohjen e ndërsjellë mes Republikës së Kosovës dhe Serbisë. “Besoj se […]

Lexo më shumë

Votimi i djeshëm i ndryshimeve kushtetuese në Maqedoni paraqet një hap të mirë drejt një kohezioni të ri shoqëror në fqinjin tonë jugor, por edhe në rajon në përgjithësi. Përveç mënjanimit të pengesës për anëtarësimin e Maqedonisë në NATO dhe BE, këto ndryshime kushtetuese i hapin rrugë ndërtimit të marrëdhënieve të reja në rajon, marrëdhënie […]

Lexo më shumë