free hit counter Ngjarjet - PSD

Ndryshimet ligjore në sistemin e drejtësisë janë përcjellur nga diskursi anti-korrupsion. Ndjeshmëria qytetare është e lartë, edhe nevoja për reformë e konsiderueshme. Por, emëruesi i përbashkët i këtyre ndryshimeve është vendosja e kontrollit politik mbi mekanizmat e sistemit. Tri ligje janë në proces të plotësim-ndryshimit, secili prej tyre kanë marrë vërejtje serioze nga Komisioni i […]

Lexo më shumë

Kryetarja Ekaterina Trendafilova, anuloi vizitën e saj. Por cili është qëllimi apo kuptimi i takimit të një gjykate me shoqërinë civile? Tejet e çuditshme, apo jo? Gjykata Speciale tashmë as nuk po fshehet prapa drejtësisë. Ajo ka filluar të merret me imazhin e saj. Po bënë politikë. Gjykata Speciale ka nisur tash e 7 vite. […]

Lexo më shumë

Mbani mend peticionin më të madh në Kosovë që ka ndodhur ndonjëherë? Sigurisht që po. Ti që sot po e sheh këtë peticion, që e kemi risjellur në formë aksioni, të kujtohet vetja duke e nënshkruar. Në vitin 2015, u mblodhën mbi 200,000 nënshkrime për të kundërshtuar 4 marrëveshjet e arritura me Serbinë: Asociacioni i […]

Lexo më shumë

Përmes këtij aksioni politik duam t’i denoncojmë ndryshimet legjislative mbi Këshillin Prokurorial të Kosovës që u votuan dje në lexim të dytë nga deputetët e pushtetit. Me këto ndryshime legjislative, vendimmarrja mbi çështje të rëndësishme të këtij Këshilli (votimi për Kryeprokurorin e Shtetit, Kryeprokurorët e Prokurorive dhe çështjet disiplinore) do jetë e kushtëzuar nga vullneti […]

Lexo më shumë

Kristal e qartë. Marrëveshja për energjinë është avancim i autonomisë së Veriut. Udhërrëfyesi për energjinë na tregoi udhën që ky dialog po e ndjekë. Koordinatat e një marrëveshjeje përfundimtare tashmë kanë dalur në sipërfaqe. Nuk la vend për hamendje e spekulime. As për interpretime. Ajo çka dihet është që asnjë marrëveshje që ka në qendër […]

Lexo më shumë

12 qershori është shënjuesi i fundit të gjenocidit nga pushtimi i Serbisë; është data kur liria u materializua nga ëndrra e luftëtarëve që ishin të gatshëm të sakrifikojnë jetën e tyre dhe e dëshmorëve që e dhanë atë pa hezitim. Liria mbi të gjitha është mundësi që mbahet në krahët e guximtarëve që shtrojnë rrugën […]

Lexo më shumë