free hit counter Shkrimet - PSD

Debati rreth deklaratës së kandidates për deputete të VV, Shqipe Selimit, për rolin “natyror të gruas” po bëhet brenda një konteksti shumë të ngushtë argumentativ, pa arritur të tejkalohen caqet e shtruara nga deklarimi i saj.  Kritika nuk guxon të na lë brenda llojit të feminizmit kulturor.   Para se të mbërrijmë tek Shqipe Selimi, […]

Lexo më shumë

Ndërkohë që ngushëllojmë dhe bashkëndiejmë me viktimat e sulmeve terroriste, ndërkohë që dënojmë krimet e tmerrshme në Paris, në Kabul, në Vjenë dhe kudo tjetër… A kemi ne përgjegjësi për Kujtimin? Disa thanë se përgjegjësia jonë lidhet me harrimin e kombit, paskemi të bëjmë me zvenitje të identitetit kombëtar. Edhe mundet, nuk e di. Por, […]

Lexo më shumë

Taksë apo reciprocitet? Apo ndoshta quhet “tarifë”?! Opinioni publik mësoi dallimin (e saktë) midis taksës dhe tarifës vetëm kur Qeveria e re na tregoi se ata që e vendosën taksën, në fakt nuk e paskan ditur çfarë është ajo. Taksa na u mbledhka kryesisht brenda, kurse tarifa një shprehje nga e drejta tregtare për marrëdhëniet […]

Lexo më shumë

Të artikulosh historikisht të shkuarën nuk do të thotë ta njohësh atë “ashtu siç ka qenë me të vërtetë”[vii] (Ranke). Do të thotë ta kapësh një kujtim teksa shkreptin në një moment rreziku. Materializmi historik synon të fiksojë atë imazh të të shkuarës që i shfaqet befasisht subjektit historik në çastin e rrezikut. Rreziku kërcënon […]

Lexo më shumë