free hit counter Ngjarjet - PSD

Qeveria e Kosovës vazhdon të mos ndërmarrë asnjë hap drejt sigurimit të vaksinave për qytetarët e Kosovës. Shëndeti ynë publik po varet tërësisht nga donacionet e të tjerëve teksa vetë Qeveria qëndron stoike në mosveprim. Në të njëjtën kohë, burokratizimi i procesit të vaksinimit e ka ngadalësuar procesin; sot jemi dëshmitar që ende nuk janë […]

Lexo më shumë

Çfarë po shohim në Jerusalem është një valë tjetër kolonizimesh. Terrori shtetëror ndryshon demografi. Shpronësime, dëbime, pastaj vendosje të kolonëve. “Terror shtetëror” është shprehja adekuate kur mënyra e përdorimit të aparatit të dhunës është arbitrare dhe kundër lirive dhe të drejtave themelore. Në anën tjetër, as qëllimet për ndryshimin e kufijve nuk janë aprovuar nga […]

Lexo më shumë

Veturës së ministres së jashtme sot ia shkruajtëm mbishkrimin UÇK. Kosova nuk mund të ketë suksese në diplomaci nëse është e shpërfytyruar nga brenda. Kosova nuk ka ku shkon pa UÇK-në. Kurti pati thënë se nuk e pranon Gjykatën dhe nuk i dorëzon njerëzit. Pastaj tha se shteti duhet ta organizojë mbrojtjen. Tash ka nisur […]

Lexo më shumë

Kurti është dorëzuar ende pa nisur. U proklamua ndryshim i madh. Prapa fasadës së këtij ndryshimi populist po qëndron i njëjti avaz i vjetër; shumicës po i faturohet në kurriz fatura e pakicës. Pabarazia nuk po sfidohet; veç ka gjetur artikulim të ri që e fsheh veten mjeshtërisht. Në Komisionin për Ekonomi, Vetëvendosje votoi për […]

Lexo më shumë

Sot kaluan 1 muaj prej formimit të Qeverisë Kurti. Zotimi i afatizuar elektoral skadoi. Reciprocitet s’ka, dialog po, edhe gënjeshtra. Gënjeshtra javësh e muajsh. Për shumëkë, fatkeqësisht, gënjeshtrat do të zgjasin sepse nuk do të shihen.   Qeveria nuk e ka asnjë pengesë në funksionim as vendimmarrje. LDK nuk është aty për ta rrëzuar, dhe […]

Lexo më shumë

Sot është Dita Ndërkombëtare e Romëve, dita për të drejtat e tyre. E megjithatë, ironia me këtë ditë janë vetë romët përballë “ditëve ndërkombëtare”. Janë shtetet-kombe instancat për të realizuar qëllimet e shprehura ndërkombëtarisht. Nuk do të themi se instrumentet ndërkombëtare kanë peshë aq sa romët, por se romët janë prova më konkrete e kufijve […]

Lexo më shumë