free hit counter Ngjarjet - PSD

Astrit Dehari. Emri të cilin Albin Kurti dhe Vetëvendosja nuk e hoqën nga goja për 4 vite resht. Emri të cilin Albin Kurti e përmendi vetëm pasi vdiq. S’e zuri në gojë as atë dhe as rastin e padrejtë gjyqësor ndaj nesh, për dy muaj resht pas arrestimit tonë. Astrit Dehari. Emri të cilin Albin […]

Lexo më shumë

Togfjalëshi i preferuar i Qeverisë është “rritja ekonomike”. Mënyra sesi rritja ekonomike shtjellohet tregon edhe për çasjen e pushtetit ndaj masave që duhet të ndërmerr në ekonomi kur kemi rritje të çmimeve; çka ne po shohim është që ka rritje ekonomike e cila nuk po përkthehet në mirëqenie të qytetarëve të Kosovës. Përballë kësaj gjendje, […]

Lexo më shumë

Gjykata Themelore në Pejë ka marrë një vendim në thelb seksist. Gjyqtarja Florije Zatriqi ka dënuar me vetëm 8 muaj e 8 ditë burgim personin i cili ka përdhunuar një vajzë të mitur. Kodi Penal është i qartë në këtë pikë. Aty parashihet dënimi nga 5 deri në 20 vite burim në rast të veprës […]

Lexo më shumë

Kosova është duke u përballur me rritje të vazhdueshme të çmimeve. Kjo rritje ka ndodhur si pasojë e rritjes së çmimeve të naftës dhe paralajmërimeve të rritjes së çmimeve të rrymës. Kjo ka pasur ndikim tek çmimet e produkteve esenciale. Rritja e çmimeve të produkteve si mielli 28%, vaji 40%, sheqeri 12%, sipas tregut e […]

Lexo më shumë

Çka e dërgoi sot Njësitin Special të Kosovës në veri? Cila urgjencë? Cila marrëveshje? Cili afat a datë në skadim? Me gjasë vetëm data e zgjedhjeve. Intervenimi në veri është ndër ato momentet ku koha (periudha) e përzgjedhur për veprim i jep shpjegim dhe kuptim ndërhyrjes. Si për ta vërtetuar frazën që thotë se “fundi […]

Lexo më shumë

Marrëveshja që u nënshkrua dje, e ka edhe mbrapa edhe përpara Asociacionin. Është edhe në logjikën e Asociacionit. Trajtim i ndarë mbi targat ka parasysh kritere etnike e territoriale, kritere të Asociacionit. Targat e tilla janë ilegale, thotë Qeveria, por në të njëjtën kohë i njohim me marrëveshje. Do të mund të flitej për reciprocitet […]

Lexo më shumë