free hit counter Ngjarjet - PSD

Sot u nënshkrua marrëveshja për linjën hekurudhore dhe autostradës midis Kosovës dhe Serbisë. Njëjtë sikur ajo për linjën ajrore, edhe kjo marrëveshje po nënshkruhet në një errësirë të plotë informative. Krejt çfarë dimë është që për Kosovën nënshkroi Xhemë Veseli si Drejtor i Transportit Rrugor dhe Ramë Qupeva si Drejtor i Infrastrukturës Rrugore, kurse për […]

Lexo më shumë

Sot u mbajt seanca e parë gjyqësore ndaj aktivistëve të PSD – së, Gëzon Kastrati e Korab Korça, dhe Çlirim Gërbeshit nga VV. Gjyqtari sot e ka mbyllur seancën për publikun. Proceset e tilla kanë shumë nevojë për transparence sepse kështu kuptohen dhe evitohen arbitrariteti e shkeljet. Në fakt, rasti daton nga koha e protestave […]

Lexo më shumë

Sot, aktivistë të Partisë Socialdemokrate bënë homazhe tek pllaka përkujtimore e Mon Balajt dhe Arben Xheladinit, me rastin e 13 vjetorit të vrasjes së tyre më 10 shkurt 2007. Me 10 shkurt 2007, u vranë Mon Balaj e Arben Xheladini, dhe u plagosen mbi 80 demonstrues. 10 Shkurti është data e drejtësisë së mohuar. UNMIK […]

Lexo më shumë

Sot, Partia Socialdemokrate mbajti aksion simbolik përballë Kuvendit të Republikës së Kosovës duke vendosur një pasqyrë si përballje ndaj zhveshjes nga kritika e pakos së Ahtisaarit prej qeverisë Kurti. Në prononcim për media, Sekretarja e Përgjithshme e PSD-së, Teutë Rrusta, potencoi që ” Alternativa Qeverisëse, por edhe zotimet elektorale të vitit 2017 e kishin një […]

Lexo më shumë

Mandatari për formimin e Qeverisë, drejt formimit të saj, sikur të ishte procedurë po shkel drejt gjurmëve të të gjithë paraardhësve të tij. Në këtë rrugëtim ai po e zbulon vetveten. Në diskutimet për formimin e Qeverisë gjithë vëmendjen dhe kohën e kishte për ndarjen e pushtetit. Asgjë nuk dëgjuam për modelet e ndryshme të […]

Lexo më shumë

Edhe një marrëveshje tjetër Kosovë – Serbi po paralajmërohet. Kësaj radhe flitet për linjën hekurudhore. Sërish procesi është i mbyllur, kurse qytetarët e Kosovës po vendosen para aktit të kryer. Linja ajrore Prishtinë- Beograd e desubjektivoi Kosovën sepse baza juridike e Marrëveshjes është Rezoluta 1244. Mënyra e njëjtë vështirë se prodhon rezultate të ndryshme.   […]

Lexo më shumë