free hit counter Eja dhe protesto! - PSD

Të shtunën, prej orës 14:00, duke filluar nga sheshi “Zahir Pajaziti”, protestojmë që ky shfrytëzim i qytetarëve të Kosovës për të ruajtur profitin e interesat e KEDS e KESCO-s të ndalohet!

Protestojmë sepse:

1. Rritja e çmimit të energjisë është e papërballueshme për shumicën dërmuese të qytetarëve. Krahasuar me pagën mesatare, ky çmim është ndër më të shtrenjtit në Evropë.

2. Që prej privatizimit të distribucionit, KESCO ka fituar mbi 150 milionë euro. Në ditët e mira gjithë fitimi shkon për ta, kurse vështirësia më e vogël i faturohet qytetarëve me rritje të çmimit.

3. Shuma e parave të ndara nga Qeveria për të mbuluar KESCO-n arrinë deri në 120 milionë. Paratë e buxhetit janë paratë e qytetarëve.

4. Trajtimi i veriut të vendit sa i përket fushës së energjisë përbën ndarje etnike dhe është në frymës dhe logjikën e Asociacionit. Privilegji për disa është diskriminim për të tjerët.

5. Qeveria dhe ZRrE janë bërë avokuese të kompanisë private KESCO.